אשרת תייר – אשרת ב/2

    אשרת תייר: אשרת ב/2

    נתין זר המגיע למדינת ישראל כתייר דרך ביקורת הגבולות, נדרש לאשרת כניסה מסוג ב-2 (אשרת תייר) המכונה גם אשרת ביקור. מדובר למעשה בסוג האשרה השכיח ביותר המונפקת בעיקר עבור תיירים ואנשי עסקים המגיעים לישראל. אין בישראל אשרה נפרדת לאנשי עסקים, וגם להם מונפקת אשרת שהייה מסוג ב-2.

    נתינים זרים המגיעים ממדינות שאינן פטורות מאשרת תייר (כגון: הודו, סין, טורקיה וכו') יהיו מחויבים להסדיר את הנפקת אשרה ב-2 לפני הכניסה לישראל דרך משרד הפנים בישראל והקונסוליה הישראלית בחו"ל באמצעות הגשת בקשה מתאימה. ככל והאזרחים מגיעים ממדינה פטורה מאשרת תייר, כאשר למדינת ישראל יש הסכם עם המדינות  (כגון: אמריקאים, אירופאים, ועוד), אין צורך להסדיר אשרה ב-2 מראש והאשרה תונפק בביקורת הגבולות.

    בין המדינות שאזרחיהן לא נדרשים להגיש בקשה לוויזת תייר לפני הגיעם לישראל נמצא את: ארה"ב, קנדה, אוסטרליה, אנגליה, שווייץ, גרמניה, איטליה, צרפת, ניו זילנד, רוסיה, יפן, קפריסין, יוון, ספרד, פורטוגל ועוד.

    אזרחים המגיעים ממדינות ערב יהיו מחויבים גם בבידוק ביטחוני של גורמי הביטחון בישראל. מדובר בתהליך ארוך ומורכב אשר הינו רלוונטי למדינות ערב כגון: מלזיה, אינדונזיה, מרוקו, מצרים ועוד.

    אשרה ב-2 מונפקת מכוח תקנה 5(ב) לתקנות הכניסה לישראל, אשר קובעת: המבקש להיכנס לישראל לשם ביקור או לכל מטרה אחרת המצריכה שהות קצרה בלבד בישראל, למעט למטרת עבודה, בשכר או שלא בשכר, יגיש בקשה לאשרה ורישיון לישיבת ביקור מסוג ב/2 (תייר).

    האשרה תונפק לרוב לתקופה של 3 חודשים, כאשר במסגרת אשרה זו לא ניתן לעבוד בישראל.

    בני משפחה מדרגה ראשונה (בת/בת זוג וילדים עד גיל 18) של מומחה זר בעל היתר עבודה לתקופה של שנה, רשאים לקבל אשרת ביקור מסוג ב-2 לכל תקופת העסקתו בישראל.

    על פי נהלי משרד הפנים, לא תתאפשר החלפת אשרת תייר מסוג  ב-2 באשרת עבודה מסוג ב-1 כל עוד האזרח הזר נמצא בישראל. לשם קבלת אשרת ב-1 על המבקר ו/או התייר לעזוב את מדינת ישראל, ולפעול בהתאם להוראות תקנות הכניסה לישראל ונהלי משרד הפנים, המתייחסים לאופן קבלת אשרת עבודה.

    יש לציין כי לשר הפנים מוקנית הסמכות לבטל אשרת כניסה, בהתאם לסעיף 11 לחוק הכניסה ישראל. למשל, באם המבקר ו/או התייר הפר את רישיון השהייה שלו, או כאשר קיים חשש שמא עתיד הוא/היא לסכן את ביטחון המדינה או הציבור.

    יש לשים לב!

    1. ככל וקיים חשש ביחס להגעת המבקר הזר תחת אשרה ב-2 יש להיוועץ בעורך דין ולהסדיר את הגעתו בטרם כניסתו בשערי מדינה ישראל .
    2. באם קיים סירוב כניסה למדינת ישראל, יש לפנות לייעוץ משפטי לאלתר.
    3. שהייה ופעילות עסקית קבועה בישראל מהווה הפרת ב-2 המובילה להרחקה וגירוש מישראל. לכן, באם קיים ספק יש לבטלו, ולפעול במסגרת סיוע משפטי להסדרת אשרת משקיע ו/או אשרה לשהייה זמנית.
    4. ניהול, מתן ייעוץ, עבודות פיקוח באתר – כל אלה נחשבים לביצוע עבודה ומחייבים את המעסיק להסדיר אשרת עבודה מסוג ב-1. מומלץ לפנות לקבלת סיוע משפטי אשר יאפשר להסדיר את הכניסה לישראל ללא סירובים.

     

    החלטות לדוגמא בסוגיית מתן אשרה מסוג ב-2

    הפסיקה בסוגיות שונות שעלו לאורך השנים בנושא מתן אשרה ב-2, מלמדת כי :

    1. לא תותר כניסה לישראל של נתינים זרים אשר בעת היותם במדינת ישראל בעבר, הורשעו בעבירות על הוראות פקודת הסמים, אפילו אינם בבחינת מאן דהוא שהינו בעל עבר פלילי "העלול לסכן את שלום הציבור".
    2. לשר הפנים ישנה זכות רחבה בהפעלת שיקול דעת  עת נדרש הוא ליתן החלטה בעניין הכניסה לישראל, וכן יש משקל לעמדת משרד החוץ במקרים שונים.
    3. חריגה מתנאי ב-2 תוביל הרחקה ממדינת ישראל. למשל, כאשר נתין זר אינו דובר אמת בנוגע למטרת ביקורו בישראל הדבר יהווה חריגה מרישיון הישיבה שתגרור הרחקה ממדינת ישראל.  
    4. זאת אף זאת, תיתכן הרחקה ממדינת ישראל כדי למנוע פגיעה בביטחון המדינה והציבור.

    RECOMMENDATIONS


     
    קידום אורגני | קידום אתרים

    דילוג לתוכן