דיני הגירה | ניוד מומחים
 Global Coporate Immigration Law
יפתח חנן ושות' חברת עורכי דין
0722-575-326
0722-410-455
phone4, phone, contact, telephone, support, call
print2, print, printer

עו"ד הסדרת מעמד בישראל

זוגות מעורבים - בהם אחד מבני הזוג הוא אזרח ישראלי ואילו בן הזוג הינו זר, נתקלים מול קושי באשר למגורים משותפים במדינת ישראל.– כיצד ניתן לקבל אזרחות ישראלית בהליך היעיל והמהיר ביותר? האם חובה להינשא כדי שבן הזוג הזר יקבל את האזרחות הישראלית? מהו התהליך המהיר והיעיל ביותר עבור מקרים כאלו?

בישראל קיימת תופעה של זוגות שהכירו זה את זו והם חפצים לקשור את עתידם בהקמת בית וחיים משותפים במדינת ישראל. תופעה זו מוכרת לרשויות החוק, נקלים לא פעם בבקשות של אזרחים זרים שמעוניינים לקבל אזרחות ישראלית במטרה לגור במשותף עם בן הזוג. כדי לתת מענה לתופעה זו נקבעו קריטריונים. הללו נועדו להסדיר את העניין ולאפשר לאזרח הזר להתגורר בצורה חוקית בגבולות הארץ.

על זוגות מעורבים ועל תהליך קבלת האזרחות
ראשית יש להבדיל בין זוגות שנישאו, והם מוגדרים כבני זוג על פי החוק, ויש להם הוכחות לכך. לבין מקרים בהם בני זוג חיים בשותפות אך מבחינת החוק אין להם אישורים והוכחות לכך. בכל מקרה יש בחינה ספציפית ומעמיקה לגופו של עניין. גם ההחלטות תהיינה שונות, והן תתקבלנה בהתאם לנסיבות. בכל מקרה יהיה חובה להוכיח כי בני הזוג אכן מנהלים חיים זוגיים לכל דבר ויש עילה לבקשה של האזרח הזר למגורים בישראל לצד בן זוגו.

תהליך הבדיקה נועד למנוע מקרים של גורמים שחותרים להשיג אזרחות ישראלית ותנאים סוציאליים שלא כהוגן. ובשביל לקבל את הזכות לחיות במדינת ישראל כאזרח, יהיה על בן הזוג הזר לעמוד בדרישות ובהוכחות כנדרש. הבירור יוודא כי אכן הבקשה נובעת בגין הקשר עם בן הזוג, ולא נועד לקבל שלא כדין אזרחות ותנאים סוציאליים שונים.

במקרים בהם התברר מול הרשויות כי אכן השניים חיים כבני זוג, יוכלו להגיע עם תום התהליך לתוצאה של אזרחות מן המניין של שני בני הזוג. כדי להשיג את התוצאה הזו על בני הזוג לעבור תהליך הדרגתי. בשלב הראשון תוגש בקשה. אם הבקשה נכתבת בשפה זרה, יצורף אליה תרגום וכן חותמת אפוסטיל המאשרת את התרגום ואת מהימנות המסמך. לאחר הגשת הבקשה יקבל בן הזוג הזר אשרת עבודה שתאפשר לו לשהות בישראל למשך תקופת מה. לאחר שהייה של כארבע וחצי שנים יוכל האזרח הזר להגיש בקשה לאזרחות.


זוגות מעורבים?  פנו לעורך דין
אם אתם מתמודדים עם סוגיה זו, ואתם מעוניינים לפעול בצורה יעילה ומהירה להסדרת העניין, פנו אל עורך דין בעל התמחות ספציפית בתחום המדובר.  עו"ד יפתח חנן והצוות במשרד מזמין אתכם לפנות על מנת לנהל תהליך עבור זוגות מעורבים בצורה מקצועית ונכונה. אנחנו מכירים היטב את נהלי המשרדים הנוגעים בעניין, ויודעים כיצד להתנהל בצורה נכונה אל מול כל הגורמים - להשגת האזרחות הנכספת במהירות האפשרית.

שירותים נוספים אותם מספק המשרד:
  • עו"ד אשרת עבודה קצרת מועד מומחים זרים עובדים זרים
  • עו"ד אשרת עבודה שפים מומחים זרים מסעדות אתניות
  • עו"ד הוצאת אשרת בודק עליה
  • עו"ד אשרה ויזה תייר מבקר
  • עו"ד אשרת סטודנט
  • עו"ד אשרה תיירות רפואית בישראל
  • עו"ד שחרור עובדים זרים ממעצר
  • עו"ד טיפול במסורבי כניסה
  • עו"ד אשרות כניסה לעובדים זרים
  • עו"ד בדיקות אבהות

פרטי התקשרות
0722-575-326
0722-410-455


iftach@hi-immigrationlaw.com

נחלת יצחק 8 תל אביב
 
שאלה? ייעוץ?
מלאו פרטיכם בטופס הבא וניצור קשר בהקדם:

פרטי התקשרות
0722-575-326
0722-410-455


iftach@hi-immigrationlaw.com

נחלת יצחק 8 תל אביב
 
שאלה? ייעוץ?
מלאו פרטיכם בטופס הבא וניצור קשר בהקדם:

פרטי התקשרות
0722-575-326
0722-410-455


iftach@hi-immigrationlaw.com

נחלת יצחק 8 תל אביב
 
שאלה? ייעוץ?
מלאו פרטיכם בטופס הבא וניצור קשר בהקדם:

פרטי התקשרות
0722-575-326
0722-410-455


iftach@hi-immigrationlaw.com

נחלת יצחק 8 תל אביב
 
שאלה? ייעוץ?
מלאו פרטיכם בטופס הבא וניצור קשר בהקדם: