דיני הגירה | ניוד מומחים
 Global Coporate Immigration Law
יפתח חנן ושות' חברת עורכי דין
0722-575-326
0722-410-455
phone4, phone, contact, telephone, support, call
print2, print, printer

מה בין ביקור עסקי לעבודה בישראל

מה בין ביקור עסקי לעבודה בישראל


במהלך השנים האחרונות ישנו גידול מתמיד במספר המומחים הזרים והמבקרים העסקיים המגיעים לישראל. את הגידול ניתן לתלות בגלובליזציה העולמית יחד עם התפתחות המשק הישראלי ובפרט תעשיות ההי טק והאנרגיה.

חברות בינלאומיות וחברות רב לאומיות משתפות פעולה עם חברות ישראליות על בסיס יום יומי. כך ניתן למצוא בישראל מומחים זרים אשר מנוידים לישראל לצורך ביצוע עבודה מסוימת ו/או השתתפות בפרויקט של מספר חודשים ו/או מספר שנים, יחד עם מבקרים עסקיים אשר מגיעים לישראל לביקור עסקי של מספר ימים ו/או מספר שבועות הכולל סיורים ופגישות עסקיות.

פרט להבדל במשך התקופה אליה מגיעים הזרים, ניתן למצוא הבדל משמעותי במטרת ההגעה לישראל ולהבדיל בין ביקור עסקי לעבודה. בעוד מומחה זר מחויב בהוצאת היתר עבודה בישראל ואשרת עבודה תואמת מסוג ב/1, מבקר עסקי נכנס לישראל באשרת תייר מסוג ב/2 אשר אינה מאפשרת עבודה בישראל.

כאשר מדובר בעבודה פר אקסלנס קרי, החברה הזרה מנידת את העובד לישראל בידיעה כי הוא צפוי לעבוד בארץ, ברוב המקרים דואגת החברה בישראל ו/או החברה הזרה להוצאת היתר ואשרת עבודה מתאימים בידיעה שאם לא תעשה כן תעבור על החוק.
 

אך מה קורה כאשר מגיע לישראל עובד של חברה זרה לביקור עסקי ובפועל ללא ידיעתו עובר עבירה של עבודה בישראל ללא אשרת עבודה, מה מגדיר ביקור עסקי? מה מוגדר כעבודה בישראל?

במקרים אלו ישנה לקונה בחוק, והתשובות לשאלות לא מוגדרות בחוקי ההגירה של ישראל לרבות חוק הכניסה לישראל, חוק עובדים זרים ותקנותיהם.

משרד התעשייה והמסחר שהוא הגוף האמון על מתן היתרי עבודה בישראל נותן מענה לשאלות לעיל כאשר הוא מגדיר כעבודה בישראל כל פעילות אקטיבית ויצרנית בעלת ערך כלכלי המתבצעת בתחומי מדינת ישראל.

לשאלה היכן מתבצעת העבודה היצרנית האקטיבית בבית, במפעל ואפילו בבית המלון אין משמעות וחשיבות כמו גם לשאלה מי משלם את שכרו של העובד, החברה בישראל או החברה בחו"ל.

עצם ביצוע העבודה בישראל מצריך קבלת היתר עבודה ואשרת עבודה מסוג ב/1. גם עבודה ללא תמורה אם מדובר בעבודה יצרנית ואקטיבית נחשבת לעבודה בישראל ומצריכה הוצאת היתר עבודה ואשרת עבודה תואמת.

כפי שהבנו עבודה בישראל מוגדרת כפעולה יצרנית אקטיבית, ביקור עסקי כשמו כן הוא מיועד לביצוע עסקים, פגישות עסקיות, השתלמויות קצרות בהן לא נעשית עבודה אקטיבית יצרנית וכו'
מסגרת זמן הביקור אף היא עוזרת להגדרת הביקור כביקור עסקי, שהיה בישראל מספר ימים ולכול היותר מספר שבועות מעידה על הביקור כביקור עסקי ובתנאי כמובן שלא נעשית פעילות יצרנית אקטיבית במהלך הביקור.

הגדרה נוספת אשר מבדילה בין ביקור עסקי לעבודה היא ההגדרה Hands-on tools, או בעברית ידיים על הכלים. כאשר אדם מבצע פעולה אשר מצריכה שימוש בכלים קלים או כבדים, עבודה עם מכונות וכו' אפילו אם ליום אחד בלבד, הוא עובד בישראל וצריך אשרת עבודה מתאימה.

גם יועץ אשר מגיע לישראל למספר ימים ו/או מספר שבועות ועבודתו הקבועה היא לתת ייעוץ נחשב כעובד בישראל וצריך להוציא היתר עבודה ואשרת עבודה תואמת.

עבודה בישראל ללא אשרת עבודה גם אם מקורה בחוסר ידע או בטעות, גוררת סנקציות כלכליות קשות בדמות קנסות וכן, סנקציות פליליות נגד המעסיק, מעצר וגירוש של העובד מישראל.

בכל מקרה בו מבקשת חברה לשלוח לישראל אדם והחברה אינה יודעת אם ביקורו ופעילותו בישראל נחשבים לעבודה, מומלץ להתייעץ עם משרד עורכי דין אשר מתמחה בדיני הגירה לישראל וניוד מומחים זרים.     

פרטי התקשרות
0722-575-326
0722-410-455


iftach@hi-immigrationlaw.com

נחלת יצחק 8 תל אביב
 
שאלה? ייעוץ?
מלאו פרטיכם בטופס הבא וניצור קשר בהקדם: