דיני הגירה | ניוד מומחים
 Global Coporate Immigration Law
יפתח חנן ושות' חברת עורכי דין
0722-575-326
0722-410-455
phone4, phone, contact, telephone, support, call
print2, print, printer

אושר: אשרות עבודה למשקיעים ישראלים בארה"ב (וההפך)
גוף העדכון: הנוסח המתוקן של תקנות הכניסה לישראל מעגן את המצב כך שמשקיעים ישראלים בארה"ב או משקיעים אמריקאים בישראל יוכלו לקבל אשרות עבודה על בסיס ההשקעה

[ למידע נוסף ]

רשות האוכלוסין וההגירה החליטה לאפשר העסקת אלפי מומחים זרים בתחום ההיטק בהליך מזורז
[ המשך קריאה ]

 

חדשות ועדכונים

היתרי עבודה

היתרי עבודה הייטק

בתחילת פברואר 2018 הוציאה רשות האוכלוסין וההגירה יחד עם מנהל שירות למעסיקים ולעובדים זרים והרשות לחדשנות "נוהל ניסויי לטיפול בבקשות חברות הייטק וסייבר להעסקה והסדרת מעמדם של מומחים זרים בישראל".
 
הנוהל החדש (מס' 5.3.0043) מאפשר לחברות הייטק ישראליות עתירות טכנולוגיה להנפיק היתרים ואשרות עבודה למומחים זרים בתחום ההייטק.
 
הנוהל החדש בניגוד לקודמיו מאפשר הגשת בקשות להיתרי עבודה באופן מכוון ואישורם תוך 6 ימי עבודה בלבד, זאת לעומת כ 60 ימים בהתאם לנוהל הישן. חידוש נוסף הוא האפשרות להנפיק אשרת עבודה לבת זוגו של המומחה הזר.
 
הנוהל שבסיסו החלטת ממשלה מס' 2292 ,מיום 15בינואר 2017, מנסה לפתור את בעיית המחסור החמור הקיים בגיוס כוח אדם משכיל ומיומן בתחום ההייטק בישראל. ממשלת ישראל יחד עם רשות האוכלוסין וההגירה והרשות לחדשנות מקווים כי באמצעות ההקלות בנוהל החדש, ובעיקר באמצעות הקלה בבירוקרטיה, יותר חברות הייטק יגייסו כוח עבודה זר מקצועי ומיומן מחו"ל אשר ייתן מענה למחסור הקיים.
 
יישום הנוהל החדש מתבצע בשני שלבים עיקריים:
 
שלב ראשוןבקשה להיתר עבודה
 
הגשת בקשה להיתר עבודה ליחידת ההיתרים במנהל שירות למעסיקים ולעובדים זרים. הבקשה תוגש באופן מכוון ותכלול בין היתר מידע אודות החברה המגישה, תחום עיסוקה, מקום מושבה, הסבר אודות הצורך במומחה הזר והפרויקט, מכתבי תמיכה תצהירים מאומתים וכו'
 
פרט לפרטי החברה תכלול הבקשה להיתר עבודה גם פרטים אודות המומחה הזר אותו מבקשת החברה להעסיק בישראל, השכלתו ומומחיותו.
 
לבקשה יצורף תצהיר "אישור שימוש בנתוני הרשות הלאומית לחדשנות טכנולוגית והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לצורך בדיקת הכרה בתאגיד כחברה עתירת ידע טכנולוגי לצורך קבלת היתר להעסקת עובד זר מומחה". התצהיר יאפשר לרשות לחדשנות לבחון האם מדובר בחברה עתירת ידע טכנולוגי כמתחייב בנוהל החדש. על החברה המגישה לעמוד באחד מהקריטריונים להלן:
  • קבלת מענק מו"פ או אישור מס מרשות החדשנות בשלוש השנים שקדמו להגשת הבקשה (אישור "חברה מבצעת מו"פ עבור חברה בינלאומית", בחמש השנים שקדמו להגשת הבקשה). או;
  • שיוך החברה לאחד מענפי ההייטק במרשם העסקים של הלמ"ס. או;
  • הוצאות המו"פ של המבקש לפי כללי החשבונאות המקובלים עלו על 7% ממחזור המכירות בשנה הקלאנדרית שקדמה להגשת הבקשה או שלפחות 15% מכלל העובדים המועסקים ע"י המבקש הינם עובדי מחקר ופיתוח.
כאשר החברה תוכר כחברה עתירת ידע טכנולוגי, אישור מתאים יועבר למנהל שירות למעסיקים ולעובדים זרים ויונפק היתר עבודה לתקופה של שנה.
 
בשלב זה יש לשלם אגרה להגשת בקשה להיתר עבודה בסך 1,190 ₪.
 
שלב שניבקשה לאשרת עבודה
 
מיד עם הנפקת היתר העבודה יכול המומחה הזר להיכנס לישראל, ובלבד שכניסתו תהיה דרך נמל התעופה בן גוריון. עם כניסתו תונפק בדרכונו של המומחה הזר אשרת תייר מסוג ב/2 אשר תוחלף לאשרת עבודה מסוג ב/1 ע"י הגשת בקשה מתאימה למחלקת אשרות במשרד הפנים הרלוונטי.
 
במעמד הגשת הבקשה למתן אשרת עבודה מסוג ב/1 במשרד הפנים הרלוונטי, תוגש בקשה נוספת להנפקת אשרת כניסות ויציאות מרובות מישראל המכונה גם אשרה "רב פעמית" ו/או Multiple Entre Visa שתאפשר למומחה לצאת ולהיכנס לישראל. יציאה מישראל ללא הנפקת אשרה רב פעמית תגרום לביטול אוטומטי של אשרת העבודה.
 
בכל מקרה בו חושבים להנפיק היתר עבודה וכן אשרת עבודה תואמת מסוג ב/1 למומחה זר, מומלץ להתייעץ עם עו"ד מומחה בתחום ההגירה, אשר יאפשר לבצע את התהליך באופן הנכון, המהיר, המקצועי והזול ביותר שניתן.

משרד HI & Co. Immigration Law Firm מאפשר ניוד מומחים זרים לישראל באופן מקצועי, מהיר וברמת שירות ללא פשרות.  הכנת הקרקע באופן יסודי, פניה לגורמים המתאימים בזמן וליווי שוטף של תהליך הוצאת היתר העבודה יבדילו בין פרויקט מוצלח ובין סחבת בירוקראטית אין סופית.

שירותים נוספים אותם מספק המשרד:
  • עו"ד אשרת עבודה קצרת מועד מומחים זרים עובדים זרים
  • עו"ד אשרת עבודה שפים מומחים זרים מסעדות אתניות
  • עו"ד אזרחות ישראלית עבור בן בת זוג של אזרח ישראלי
  • עו"ד הסדרת מעמד בישראל של בן בת זוג של אזרח ישראלי
  • עו"ד הוצאת אשרת עולה
  • עו"ד הוצאת אשרת בודק עליה
  • עו"ד אשרה ויזה תייר מבקר
  • עו"ד אשרת סטודנט
  • עו"ד אשרה תיירות רפואית בישראל
  • עו"ד שחרור עובדים זרים ממעצר
  • עו"ד טיפול במסורבי כניסה
  • עו"ד אשרות כניסה לעובדים זרים
  • עו"ד בדיקות אבהות
  •  

פרטי התקשרות
0722-575-326
0722-410-455


iftach@hi-immigrationlaw.com

נחלת יצחק 8 תל אביב
 
שאלה? ייעוץ?
מלאו פרטיכם בטופס הבא וניצור קשר בהקדם:

פרטי התקשרות
0722-575-326
0722-410-455


iftach@hi-immigrationlaw.com

נחלת יצחק 8 תל אביב
 
שאלה? ייעוץ?
מלאו פרטיכם בטופס הבא וניצור קשר בהקדם:

פרטי התקשרות
0722-575-326
0722-410-455


iftach@hi-immigrationlaw.com

נחלת יצחק 8 תל אביב
 
שאלה? ייעוץ?
מלאו פרטיכם בטופס הבא וניצור קשר בהקדם:

פרטי התקשרות
0722-575-326
0722-410-455


iftach@hi-immigrationlaw.com

נחלת יצחק 8 תל אביב
 
שאלה? ייעוץ?
מלאו פרטיכם בטופס הבא וניצור קשר בהקדם: