דיני הגירה | ניוד מומחים
 Global Coporate Immigration Law
יפתח חנן ושות' חברת עורכי דין
0722-575-326
0722-410-455
phone4, phone, contact, telephone, support, call
print2, print, printer

בת זוג זרה

בת זוג זרה


במציאות הנוכחית בישראל, שבה עובדים ועובדות זרים הינם תופעה בעלת היקף נרחב, נוצרו לא מעט זוגות מעורבים. עבור זוגות שכאלה, כאשר הגבר, לצורך העניין, הוא אזרח ישראלי ואילו בת הזוג הינה בעלת אזרחות זרה, קיימת בעיה.

מהות הבעיה היא זו – בת זוג זרה איננה יכולה לשבת בישראל ישיבת קבע והיא לרוב איננה חופשיה לעסוק במשלוח יד כפי רצונה. כדי לפתור את הבעיה יש לפנות לרשויות בהליך מסודר. הדבר נכון הן כאשר בת הזוג הינה עובדת זרה וכן כאשר מעמדה הוא כשל תיירת.

פונים למשרד הפנים: 
על מנת להסדיר את מעמדה של בת זוג זרה ביחס לרשויות המדינה יש לפנות למשרד הפנים. הפרוצדורה, שאיננה קצרה כלל ועיקר, מחייבת את בני הזוג להוכיח את רצינות כוונותיהם האחד כלפי השנייה. לרוב, הדרישה תהיה להוכיח קיום משק בית משותף וחיים בצורה של ידועים בציבור.

במסגרת התהליך ידרשו בני הזוג להמציא אסמכתאות שונות לגבי מהות הקשר ביניהם. אמנם תהליך הבדיקה אינו קצר ולעיתים הוא יוצר תחושה של ביורוקרטיה המערימה קשיים, אך בסוף הדרך מצפה גמול משמעותי. לאחר שמשרד הפנים מקבל את הפרטים לשביעות רצונו ונוכח ברצינות הקשר הזוגי תקבל בת הזוג הזרה אישור לשהייה בישראל. יש לשים לב שמדובר על אישור זמני אשר מצריך הארכה במשך מספר שנים, אחת לשנה.

בהמשך, בהנחה והקשר הזוגי ממשיך להתנהל בצורה תקינה, תקבל בת הזוג אישור לישיבת קבע בישראל. למרות שלא מדובר על אזרחות (שמוענקת רק במידה ומדובר על זוג שבא בברית הנישואין), מדובר על מעמד חוקי דומה למדי. תושבת זרה שמחזיקה במעמד של תושבת קבע יכולה לעסוק בכל עבודה. יתרה מכך, היא גם זכאית לקבל את הזכויות השונות על פי חוקי הביטוח הלאומי, לקבל שירותי בריאות מלאים ועוד.

פרטי התקשרות
0722-575-326
0722-410-455


iftach@hi-immigrationlaw.com

נחלת יצחק 8 תל אביב
 
שאלה? ייעוץ?
מלאו פרטיכם בטופס הבא וניצור קשר בהקדם: