דיני הגירה | ניוד מומחים
 Global Coporate Immigration Law
יפתח חנן ושות' חברת עורכי דין
0722-575-326
0722-410-455
phone4, phone, contact, telephone, support, call
print2, print, printer

אשרת תייר / מבקר

אשרת תייר / מבקר


משרד עוה"ד יפתח חנן מתמחה בדיני הגירה והסדרת כניסה וביקור של אזרחים זרים, בישראל.

חוק הכניסה לישראל התשי"ב - 1952 ותקנות הכניסה לישראל התשל"ד
- 1974 מסדירים את כניסתם לישראל של מי שאינם אזרחי ישראל ואת אישור שהייתם של מי שאינם אזרחי ישראל או עולים חדשים.

אשרת מבקר, תייר מסוג ב/2 מאפשרת כניסה לצרכיי ביקור ו/או עסקים בישראל. אשרת ב/2 מונפקת עבור מבקרים עסקיים בישראל, ומאפשרת למבקרים עסקיים לקיים פגישות, ישיבות, התייעצויות וכו' בישראל. עבודה בישראל עם אשרת מבקר אסורה.

אשרת ב/2 מונפקת גם לתיירים זרים אשר מבקשים לטייל בישראל.

אשרת תייר, מבקר מסוג ב/2 מונפקת בקונסוליה הישראלית במדינת מגוריו של מבקש הכניסה לישראל או בביקורת הגבולות בנתב"ג, בהתאם לאזרחותו של המבקש. אזרחי מדינות מסוימות נהנים מפטור מהצורך בהוצאת אשרת מבקר בקונסוליה בחו"ל ויקבלו את האשרה בביקורת הגבולות בעת הכניסה לישראל.

בין המדינות אשר פטורות מהוצאת אשרת טרום כניסה ניתן למצוא את מדינות צפון אמריקה, מדינות האיחוד האירופי, רוסיה, יפן וכו'.  רצ"ב טבלת מדינות-אשרות

(אשרת ב/2 תונפק בין היתר, עבור בני זוג וילדיו של מומחה זר אשר עובד בישראל)

תהליך קבלת אשרת מבקר מסוג ב/2
על מנת שאזרח זר יוכל להיכנס לישראל, דרוש דרכון תקף בצירוף אשרה מתאימה, כתלות באזרחות המבקר. ככלל, אזרחי האיחוד האירופי, ארצות הברית, קנדה, רוסיה, יפן ומדינות נוספות פטורים מהוצאת אשרת טרום כניסה לישראל ויקבלו אשרת מבקר מסוג ב/2 בעמדת ביקורת הגבולות בשדה התעופה בן גוריון. ברוב המקרים תונפק אשרת ביקור לשלושה חודשים אשר ניתנת להארכה בשלושה חודשים נוספים.

אשרת מבקר כוללת גם מבקרים עסקיים, המונח "ביקור עסקי" אינו מוגדר כלל בחוק הישראלי. עם זאת, ברור כי אם מטרת הביקור הינה עבודה יצרנית, אזי יש צורך להצטייד באשרת עבודה מסוג ב/1, זאת ללא קשר למשך תקופת הביקור.

הפסיקה בישראל קבעה כי השתלמויות, קורסים, פגישות עסקיות וכו' נחשבים כולם לעבודה ודורשות אשרת עבודה.

ההליך להוצאת אשרת מבקר עסקי, תייר כולל שלושה שלבים נפרדים:
  1. הגשת בקשה להוצאת אשרה מתאימה במשרד הפנים הרלוונטי בישראל;
  2. הנפקת אשרת ב/2 בקונסוליה הישראלית הרלוונטית בחו"ל, טרם ההגעה לישראל;
  3. הארכת אשרת ב/2 במשרד הפנים לאחר הגעה לישראל.

מתן ייעוץ ביחס לסוגיה מה נחשב לעבודה בישראל ומה לא, ליווי תהליך הוצאת אשרת מבקר עסקי ואשרת תייר, הינם בבסיס מומחיותינו. ליווי צמוד ע"י עו"ד, מומחה בדיני הגירה לישראל, יבדילו בין הליך מהיר ומוצלח להליך איטי וכושל.

שירותים נוספים אותם מספק המשרד:
  • עו"ד אשרת עבודה קצרת מועד מומחים זרים עובדים זרים
  • עו"ד אשרת עבודה שפים מומחים זרים מסעדות אתניות
  • עו"ד הוצאת אשרת בודק עליה
  • עו"ד אשרה ויזה תייר מבקר
  • עו"ד אשרת סטודנט
  • עו"ד אשרה תיירות רפואית בישראל
  • עו"ד שחרור עובדים זרים ממעצר
  • עו"ד טיפול במסורבי כניסה
  • עו"ד אשרות כניסה לעובדים זרים
  • עו"ד בדיקות אבהות

פרטי התקשרות
0722-575-326
0722-410-455


iftach@hi-immigrationlaw.com

נחלת יצחק 8 תל אביב
 
שאלה? ייעוץ?
מלאו פרטיכם בטופס הבא וניצור קשר בהקדם: